Китайски журналист твърди: Ким Чен Ун е починал. Според Японски доклади е във вегетативно състояние  

26 април 2020 08:38   7329 прочита


Китайски журналист твърди: Ким Чен Ун е починал. Според Японски доклади е във вегетативно състояние  

Разпространяват се нови слухове, които твърдят, че Ким Чен Ун е починал - включително от топ журналист в Хонконг. 

Вицепрезидентът на сателитната телевизия на HKSTV в Хонконг Шиджиан Синдзу казва, че "много солиден източник" е казал, че Ким Чен Ун е починал. 

Японска медия твърди, че севернокорейският диктатор е във "вегетативно състояние", след като претърпя сърдечна операция. 

Китай изпрати екип в Северна Корея, включително медицински експерти, които да помогнат на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, сочи информация от трима души, запознати със ситуацията. 

Пътуването на китайските лекари и служители идва на фона на противоречиви доклади за здравето на севернокорейския лидер, като западните анализатори не могат веднага да определят какво сигнализира пътуването от китайския екип по отношение на здравето на Ким. 

Доклад на седмичника Shukan Gendai в Япония съобщи в петък, че диктаторът на Северна Корея понастоящем е във "вегетативно състояние", след като му е направена сърдечна операция по-рано през месеца. 

Източникът, цитиран от информационния бюлетин, твърди, че Ким Чен Ун посещавал провинцията, когато бил стегнат в гърдите и паднал на земята. Лекарят с него му е направил сърдечен масаж и го придружил го в болница. Въпреки че няма официални доказателства за смъртта на диктатора, хаштагът #KimJongUndead се движеше в Twitter в петък след доклада. 

Делегация, водена от старши член на Международния отдел за връзка на Китайската комунистическа партия, напусна Пекин за Северна Корея в четвъртък. Отделът е основният китайски орган, който се занимава със съседна Северна Корея. 

В четвъртък президентът на САЩ Доналд Тръмп омаловажи по-ранните съобщения, че Ким е тежко болен. „Смятам, че докладът е неточен“, каза Тръмп пред репортери, но той отказа да каже дали е имал връзка с представители на Северна Корея. Petel bg 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар