Кирил Петков: Позицията ни по темата НАТО-Русия защитава изцяло българския интерес

26 януари 2022 12:52   2132 прочита
/ Георги Димитров
/ Георги Димитров


/ Георги Димитров

Напрежението по оста Русия-НАТО-Украйна ще бъде обсъдено на днешното правителствено заседание, съобщи премиерът Кирил Петков, предаде "Дарик".

"Най-важната ни точка днес ще бъде доклад на министъра на отбраната, който ще ни запознае с актуалната обстановка около напрежението между НАТО и Русия. Искам да благодаря на военния министър, че в бърз порядък предложи доклад за българската позиция, която защитава изцяло българския интерес. Той ще представи и част от заключенията, направени на вчерашния Съвет по сигурност", посочи още Петков в началото на днешното правителствено заседание.

Той коментира пред министрите и преговорите с новото правителство на РС Македония и постигнатото през последната седмица.

"Прогресът е осезаем и той беше постигнат с конструктивен тон в сравнение с предходните години. Надявам се, че оттук нататък общата ни работа ще доведе до добросъседството, което всички ние вярваме, че трябва да се случи", посочи премиерът.

Той благодари и на министъра на външните работи за организацията на вчерашното събитие. "Вярвам, че това ще е първа крачка от един сравнително дълъг път, но с обозрими резултати, които всички ще постигнем", допълни министър-председателят.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар