Кипър въвежда задължително ежеседмично тестване за коронавирус за учениците от средните училища 

08 март 2021 05:24   1386 прочита


  

Според разпоредбата трябва и всички учители и работещи в училищата да преминават ежеседмично тестване. 

Мерки важат за всички държавни и частни училища. 

Кипър въвежда задължително ежеседмично тестване за коронавирус за учениците от средните училища на възраст над 12 години. На такава проверка подлежат без изключение всички учители и училищен персонал. 

Учениците от лицеите и техническите училища, които се върнаха в класните стаи преди седмица, на 1 март, задължително трябва да представят отрицателен резултат от бърз тест, за да могат да присъстват в час. Тестването ще се провежда всяка седмица. За учениците от гимназиите същото изискване ще се прилага от 16 март, когато се възобновяват учебните им занятия. 

Новите мерки важат за всички държавни и частни училища. 

Тестовете се правят при съгласие на родителите. Тези ученици, които не преминат тест, при отказ на родителите или по други причини, ще продължат обучението си дистанционно. 

Решението за децата бе взето като допълнение към влязлата по-рано в сила разпоредба, задължаваща всички учители и работещи в училищата да преминават ежеседмично тестване. 

Правителството предприе тази стъпка след значително увеличаване на положителните случаи с Covid-19 в образователната мрежа. 

"Редовният скрининг на училищния персонал и учениците намалява възможността за разпространение на вируса и прави училищата по-безопасни за всички", се казва в съобщението на здравното министерство. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар