Касапница на пътя! 7 мъртви и 3-ма ранени след катастрофа между мотори и джип

23 юни 2019 10:42   2933 прочита


7 души загинаха и трима бяха ранени в петък, когато пикап се е сблъскал с няколко мотоциклета по селски, двулентов път в Северен Ню Хемпшир, „Трагично е“, каза капитанът на щатската полиция на Ню Хамшир Крис Ветър. „Трагично е за всички, които са засегнати от катастрофата. Трагично е за семействата, но ние си вършим работата. Мислите ни са с хората, които страдат“, допълни той. Травис Худ, който шофирал зад джипа, казва, че е първият човек на местопроизшествието и е останал с един от ранените мотористи, докато пристигне линейка. „Държах ръката му, и се опитах да го накарам да… Окуражавах го като му казвах: „Стисни ръката ми. Остани с мен. Ти си силен човек. Можеш да се справиш“.

Към края, когато линейката дойде, аз почувствах, че той губи сила“, казва още мъжът. Двама от ранените са отведени в местни болници, а третият, който е бил със значителни наранявания, е бил транспортиран с хеликоптер чак до болница в Мейн. Чарли Сейнт Клер, изпълнителен директор на Асоциацията за мотоциклети в Лакония, която е домакин на голямо сборно рали през юни, каза, че Мотоциклетистите са предимно ветерани от флотам членуващи в един и същи клуб.

Катастрофата е станала на път номер 2 в градчето Рандолф, който е на около 2 часа път северно от Конкорд, столицата на Ню Хемпшир и на 3 часа път с кола от Бостън. Въпреки че има само две платна, този път е основен за жителите и туристите, които пътуват на изток или на запад. Катастрофата се е случила на около 500 метра от мястото, където са отседнали повечето мотоциклетисти, каза Джери Хаман, съсобственик на един от близките мотели.

Той и лекарят, отседнал в една от неговите стаи, също отишли на мястото на катастрофата, за да помогнат. Други се опитвали да помогнат възможно най-добре, но някои хора вече били мъртви. „Беше толкова опустошително да видиш телата на пътя“, казва Харман. „Боже мой, не искам да виждам подобно нещо отново“, допълва с мъка той. Точната причина за инцидента се изяснява. Засега се знае само, че джипът се е запалил./blitz.bg/

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар