Кандидат-купувачи предлагат по 5 милиарда долара за Yahoo

10 юни 2016 10:03   2408 прочита
Централата на Яху в Сънивейл, щат Калифорния. Сн.: EPA/БГНЕС
Централата на Яху в Сънивейл, щат Калифорния. Сн.: EPA/БГНЕС


Централата на Яху в Сънивейл, щат Калифорния. Сн.: EPA/БГНЕС

Няколко кандидати предлагат 5 милиарда щатски долара или повече за основния бизнес на затруднения интернет пионер Yahoo (Яху), съобщи нощес Си Ен Би Си (CNBC).

От свои източници американската телевизия, специализирана в бизнес новини, е научила, че днес съветът на директорите на Yahoo ще се събере, за да разгледа офертите.

Предстои финален кръг на наддаването, а решение се очаква до средата на юли, предава АФП.

Американският телекомуникационен гигант „Верайзън” е сред кандидатите с по-ниски оферти. Той предлага над 3,5 милиарда долара.

Базираната в Калифорния компания Yahoo е отказала да коментира съобщенията за наближаваща продажба.

Акциите на Yahoo са се покачили с малко повече от един процент – до $37,42 към края на вчерашното търгуване на борсата за висотехнологични компании Nasdaq.

Yahoo, която беше изтласкана от съперници като Гугъл и Фейсбук, от месеци проучва възможности за продажба и продължава усилията си да съживи растежа, насочвайки се главно към потребители на мобилни услуги.

През февруари компанията обяви, че съкращава 15 на сто от служителите и оптимизира бизнеса си. Тя обособи в отделна компания своя многомилиарден дял в китайския интернет колос «Алибаба» и проучва «стратегически алтернативи», които включват и продажба.

За първото тримесечие на годината Yahoo съобщи за загуби. Сериозен удар тя понесе и през май, когато загуби дългогодишния си договор за управление на портал и търсачка за американският телекомуникационен гигант AT&T.

Компанията е основана през 1994-1995 г. от двама американски студенти и много бързо превърна Yahoo в най-популярната търсачка в света. Тя беше първа и в други стъпки, направили достъпа до интернет лесен и приятен за десетки милиони хора.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар