Камион се стовари върху етаж от къща в Хасково

09 май 2013 18:30   3196 прочита
Снимка: Dnes.bg
Снимка: Dnes.bg


Снимка: Dnes.bg

Камион, натоварен с тон и половина пясък, се стовари върху етаж от къща в Хасково. По чудо при катастофата няма жертви. По време на инцидента собственичката на жилището спяла следобеден сън на леглото, намиращо се точно до стената, поела жестокия удар.

Катастрофата стана около 15 часа днес на стръмната улица "Преображение". Камионът се изкачвал по нагорнището, но внезапно спирачките му отказали. Шофьорът - 55-годишният Халил Адем, не успял да го овладее и след около 50 метра движение на заден ход се забил в първия етаж на жилищната кооперация.

Исках да превключа на първа скорост, но изведнъж спирачките и ръчната отказаха и камионът тръгна назад, разказа водачът Халил Адем от Хасково, който още не можеше да повярва на случилото се

По това време в пострадалия дом била Донка Петкова, която си почивала на леглото след нощна смяна. Тя не е пострадала, но е в шок и непрекъснато плаче. Много е изплашена, разказа, че се е чул силен трясък, сподели съпругът й Никола Петков.

От страшния удар е паднала плочата към приземния етаж на къщата, полуразрушени са терасата и стълбите, а в стаята е изпадала мазилката. От притеснение собственикът на жилището дори не помни дали то е застраховано и се чудеше как ще възстанови нанесените щети, които са големи.

Шофьорът на товарния камион обеща, че ще поеме разходите по ремонта. Той бе категоричен, че возилото му е изправно и е преминало необходимите технически прегледи. Взетата му от пристигналите на мястото на инцидента полицаи бе отрицателна.

Камионът бе изтеглен от мястото с помощта на кран.

източник: dnes.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар