Какво показва форматът на коефициентите при онлайн букмейкърите?

24 юни 2021 00:18   4071 прочита


Практика на букмейкърските сайтове, като efbet или winbet, например, е да предлагат на потребителите си коефициенти за множество спортни събития, които предстоят. Може би сте забелязали, че изключително голям брой фенове и ентусиасти, които обичат да залагат онлайн, винаги внимателно преглеждат и анализират различните коефициенти. 

Какво по-точно представляват те, как можем да боравим правилно с тях, в какъв формат трябва да бъдат, как е най-удобно да се преглеждат и куп други въпроси са били задавани на нас и други професионалисти. Точно поради тази причина, ние решихме да обобщим всичко, което трябва да знаем за коефициентите, в една статия – кратко, точно, ясно и прегледно. Нека да започваме!

Какво са коефициентите?

Коефициентът показва каква ще бъде печалбата ви, ако спечелите от залога, който сте направили. За да разберете, обаче, трябва да ви покажем различните видове коефициенти и начините, по които трябва да пресметнете печалбата си за всеки един от тях.

Видове коефициенти

В различните букмейкърски сайтове се използват различни видове коефициенти. Съществуват специални калкулатори, създадени с цел да конвертират даден вид коефициент в друг. Нека видим кои са форматите, познати на екипа ни до момента: 

• Десетични

Това са типът коефициенти, които се използват най-често у нас. Чрез тях е най-лесно да изчислим каква ще бъде нашата печалба и, като цяло, с тях е най-лесно да се борави. 

Познати като европейски коефициенти, те показват потенциалната печалба в десетична форма. Формулата, по която се изчисляват спечелените пари, е следната: залог х коефициент. 

Например, ако сме заложили 50 лева, а коефициентът ни е 2.5, то тогава парите, изплатени на нас от казиното, ще бъдат равни на 50 х 2.5, което е равно на 125 лева. 

• Дробни

Дробните коефициенти не са толкова разпространени по нашите ширини, но в Ирландия и Англия, например, това е един от главните формати (както и един от най-старите). Както можете да се досетите, те са във вид на дроби. За разлика от десетичните, дробните показват колко ще бъде чистата ни печалба – тоест, като изключим залога. 

Да разберем как се смята с дробни коефициенти не е особено сложно. Ще дадем пример със залог в размер за 100 лева, който сме направили. Ако коефициентът е ½, чистата ни печалба ще бъде ½ от 100-те, тоест 50 лева. По тази логика, ако коефициентът е 2/1, печалбата ни ще бъде 200 лева. 

Съществуват формули, по които можете да конвертирате дробните коефициенти в десетични. При положение, обаче, че съществуват калкулатори, които могат да правят изчисленията вместо нас, намираме за излишно да ви затормозяваме с формули. 

• Американски

Както можем да забележим, този формат се използва предимно в Америка. Друго негово име е „парични линии“. Коефициентите тук могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. 

Ако е по-вероятно да спечелите повече, отколкото сте заложили, знакът преди коефициента е +. При американските коефициенти, винаги работим с начален залог от 100 лева, за това лесно можем да установим, че ако коефициента е +200, това означава, че при залог 100 лева ще имаме 300 лева печалба. 

Същата логика следваме и при отрицателните числа. Ако даден коефициент е представен като -300, то стигаме да извода, че ни е нужен залог от 300 лева, за да спечелим само 100. 

• Малайски, Индонезийски, Хонг Конг  

Коефициентите на азиатските букмейкъри са значително по-трудни за пресмятане, понеже калкулатори за преобразуване почти няма. Поради тази причина, ще ви дадем няколко съвета, които могат да ви бъдат от помощ.

Хонг Конг: за да конвертирате в десетични, прибавете 1.

Индонезийски: отрицателните показват размера на залога за печалба от 1, а положителните – печалбата от залог от 1.

Малайски: обратен на Индонезийския. 

Това бяха коефициентите и начините, по които да пресметнем печалбата си. Нашият екип ви пожелава успешни залози! 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар