Какво е състоянието на жената, ваксинирана с 4 дози Pfizer

16 май 2021 12:04   4372 прочита


Италианската студентка, която по погрешка на 10 май бе ваксинирана с 4 дози от препарата на „Пфайзер”, изпитвала непрекъсната жажда, съобщиха медиите на Апенините.

Първоначално се тиражираше, че 23-годишната студентка по клинична психология от град Маса Вирджиния била инжектирана от медицинска сестра наведнъж с 6 дози на ваксината „Пфайзер”, но впоследствие се оказа, че били 4.

Според майка ѝ Вирджиния, която и към момента е под лекарско наблюдение,  била непрекъснато с пресъхнали устни и изпитвала непрестанна и неутолима жажда. Студентката ще бъде наблюдавана лично и от директора на Института „Галеаци” в Милано проф. Фабрицио Преляско.

„Пие и по 7 литра вода на ден, и въпреки това е обезводнена”, каза майката пред Natione.

Първоначално беше обявено, че семейството на момичето няма намерение да завежда дело за допуснатата грешка, но майката на Вирджиния, която е адвокатка, каза, че сега обмисля какво да прави.

Тя вече е поискала от санитарните служби да ѝ изпратят документацията по случая с дъщеря ѝ.

„Не съществува кой знае колко висок риск заради тази свръхдоза. Тя може да доведе евентуално само до по-интензивни странични ефекти. В научната литература не съществуват случаи на особено тревожни ситуации”, каза професор Преляско./Glasnews.bg


Още за: ваксина   жена   дози   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар