Жълт код за валежи за област Благоевград, Министерството на вътрешните работи с превантивни действия във връзка с очакваната динамична метеорологична прогноза

04 октомври 2019 12:08   3504 прочита


Обявен е жълт код за валежи от дъжд за област Благоевград, след обяд на места с гръмотевици, съобщават от НИМХ - МОН.

Количества до 20-30 л/кв.м, на места до 40 л/кв.м. за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София, София-област, Пловдив, Пазарджик, Разград, Силистра, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Смолян и Търговище.

В други осем области Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Хасково, Ямбол и Кърджали е обявен оранжев код за интензивни валежи от дъжд. Сумарни количества валеж до 40-50 л/кв.м, на отделни места и повече.

От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са изпратени писма до областните управители на посочените области и директорите на дирекциите към ГДПБЗН с информация за предстоящите сериозни метеорологични промени и очаквани валежи и указания за информиране на изпълнителната и местната власт.

На териториалните структури на пожарните служби е разпоредено стриктно следене на обстановката и повишаване при необходимост на готовността при възникване на извънредни ситуации или за въвеждане на плановете за действия при наводнение.

К. Тодоров


Още за: код   валежи   област   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар