Жена уби шестима в частно училище в Нешвил 

28 март 2023 06:08   1 коментар   2268 прочита


 
 
Жена уби трима ученици и трима служители в частно християнско училище към презвитерианската църква "Завет" в Нешвил, Тенеси, съобщи Си Ен Ен. 

Говорителят на полицията в Нешвил Дон Аарон заяви, че 28-годишна жена, която е била въоръжена с два автомата, е влязла в училището и е започнала да стреля, преди да бъде неутрализирана от полицията. 


Мотивите за нападението ѝ все още не са ясни. 

По данни на Си Ен ЕН това е 19-ата стрелба в учебно заведение в САЩ, при която има поне един ранен човек. 

Служителите от силите за сигурност влязоха на първия етаж на училищната сграда и започнаха да я разчистват, когато чуха стрелба на втория етаж. 

Това каза говорителят на полицейското управление в Нешвил Дон Аарон, цитиран от Си Би Ес. Полицаите се придвижили до горния етаж и видели, че жената стреля. 

Тя е била смъртоносно простреляна от двама от петимата отзовали се на мястото полицаи, които открили огън, каза Дон Аарон. 

Жената влязла в училището "Завет" през странична врата и прекосила сградата, като се придвижила от първия до втория етаж и "произвела множество изстрели" - уточни Дон Аарон. 
 

Има задържан 

Губернаторът на Тенеси Бил Лий заяви, че "следи отблизо трагичната ситуация", заедно със служителите на щатските правоприлагащи органи и пътните патрули. 

Губернаторът на Тенеси Бил Лий заяви, че "следи отблизо трагичната ситуация в Ковенант" след стрелбата, заедно със служителите на щатските правоприлагащи органи и пътните патрули. 

Първата дама Джил Байдън коментира стрелбата в училището в изказване по време на конференцията на Националната лига на градовете и заяви, че "наистина няма думи". 
 
 

"Нашите деца заслужават нещо по-добро", продължи Байдън. "Всички ние подкрепяме Нешвил в молитвите си. " 

1 коментар
28 Март 2023 09:15 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

не е жена, а транссексуално същество...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар