Жегата уби девет души в Гърция!

18 юни 2024 20:21   1719 прочита


За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни изчезнаха на различни острови девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. 

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец.

След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристе се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите, предаде БНР.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.

Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури без да познават терена, казаха местните жители на островите. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар