Извънредно заседание на Народното събрание  

13 август 2020 07:09   1 коментар   1897 прочита


 

Депутатите се събират на извънредно заседание по искане на БСП. Социалистите настояват да изслушат премиера Бойко Борисов и да бъде внесена актуализация на бюджета. 

 

Социалистите определят какъв да е извънредният работен ден на депутатите. Той ще се състои от две точки: 1. Парламентът да задължи кабинета в седем дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса. Според - Корнелия Нинова - лидера на БСП, цитиран от БНР, - взимането на мерките в страната ни доста закъснява. 

 

Борисов иска декани и студенти да отговарят за контрола на ремонтите 

"Задава се икономическа и социална криза", обяви Корнелия Нинова. "Смятам, че много закъсняваме с мерките, които ще омекотят удара върху икономиката и домакинствата. Редица европейски държави отдавна въведоха реални мерки, които омекотяват кризата. Българското правителство не прави нищо такова", посочи социалистката. 

 Като точка втора от дневния ред опозицията иска да изслуша министър-председателя Бойко Борисов, както и вътрешния министър Христо Терзийски за насилието над журналисти и протестиращи граждани по време на Националната конференция на ГЕРБ. 

"На официално мероприятие на управляващата партия, която държи всички лостове на властта - МВР, служби, се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. При това има очевидни данни - снимки, записи на журналисти, че биячите са свързани с представители на партия ГЕРБ", обърна внимание Корнелия Нинова. 

Към момента в залата на площад "Народно събрание" пултовете за гласуване са демонтирани. Вотът ще бъде преброен ръчно или поименно, но поради ваканцията на депутатите кворумът е под въпрос. Нюз бг 

1 коментар
13 Август 2020 09:23 | Калоян
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ДПС ги няма в залата, сега даже и малките деца разбраха, че герб и дпс са скачени съдове.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар