Ќовините на югозападна Ѕългари€
 ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики
   –егистрац舫абравена парола

»звадиха тумор с размер на бебе от корема на софи€нка


11 септември 2019 11:19   2198 прочита

—нимка: Shutterstock
—нимка: Shutterstock


—нимка: Shutterstock

∆ената припаднала по време на работа и била транспортирана в болница след гол€ма кръвозагуба


ƒоброкачествен тумор (миома) с размер, надхвърл€щ средното тегло на новородено бебе, отстраниха лекари от ћЅјЋ "Ќадежда" при сложна операци€. “ова съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

ѕациентката не е потърсила лекарска помощ в продължение на две години, тъй като не е оценила единствени€ симптом - напълн€ване в областта на корема. ∆ената припада на работното си м€сто и търси лекарска помощ след гол€ма кръвозагуба. ≈два тогава се установ€ва забол€ването - огромен миомен възел. ¬еднага след постъпването в болницата са направени две спешни кръвопреливани€ заради наличен анемичен синдром, който много често съпътства миомната болест. —лед двучасова операци€ лекарите отстран€ват близо 4-килограмово образувание. ѕациентката е настанена в реанимаци€та на болницата и е в стабилно състо€ние.

"Ѕлагодарение на екипната работа операци€та мина успешно. Ќад€ваме се, че пациентката ще се възстанови максимално бързо и ще се върне към обичайното си ежедневие. —лучаи като този ни карат да напомн€ме на българската жена, че редовни€т профилактичен гинекологичен преглед има за цел ранна диагностика на забол€вани€та и в повечето случаи 100% излекуване при навременна диагностика", каза водещи€т оператор д-р ¬ан€ јтанасова.

ћиома на матката е най-разпространени€т доброкачествен тумор при жените. Ѕлизо 40% от българките в репродуктивна възраст страдат от това забол€ване, което често става причина за затруднени€ при забремен€ване.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: тумор  размер  корем ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.