Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018   расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан
   –егистрац舫абравена парола

»зраелското правителство узакони колони€ в окупирани€ «ападен бр€г


16 септември 2019 09:46   1509 прочита

—нимка: Ѕ“ј
—нимка: Ѕ“ј


—нимка: Ѕ“ј

“урци€ предварително осъди анексирането


»зраелското правителство даде зелена светлина за узакон€ването на колони€ в «ападни€ бр€г два дни преди парламентарните избори в »зраел, предаде ‘ранс прес, цитирана от Ѕ“ј.

—тава дума за колони€, разположена в долината на река …ордан, става €сно от съобщение на офиса на премиера Ѕен€мин Ќетан€ху.

 олони€та ћевоот …ерихо се намира близо до град …ерихон, който е най-важни€т арабски град в долината на река …ордан, разположена на север от ћъртво море.

Ќовината за решението на правителството бе оповестена два дни преди парламентарните избори в »зраел, на които за гласовете на израелците ще си съперничат парти€та Ћикуд на премиера Ќетан€ху и "—иньо и б€ло" на бивши€ военен командир Ѕени √анц.

”законена от израелското право, малката колони€ ћевоот …ерихо ще остане незаконна от гледна точна на международната общност, отбел€зва ‘ранс прес.

ћакар че процесът по създаване на колонии от »зраел на «ападни€ бр€г и в »зточен ≈русалим течеше по времето на всички израелски правителства след 1967 г., през последните години той бе ускорен.  ъм насто€щи€ момент над 600 000 израелци съжителстват в тези територии с близо три милиона палестинци, като често се стига до конфликти.

Ѕен€мин Ќетан€ху обеща миналата седмица при победа на изборите да анексира всички еврейски колонии в долината на река …ордан - стратегическа територи€, ко€то обхваща близо 30 процента от окупирани€ «ападен бр€г.

Ќетан€ху обеща анексирането на колониите да бъде извършено "непосредствено" след изборите, които според последните проучвани€ на израелски медии се очертава да бъдат изключително оспорвани.

“урци€ осъди предварително плановете на израелски€ премиер Ѕен€мин Ќетан€ху за анексиране на части от «ападни€ бр€г, съобщи днес турски€т министър на външните работи ћевлют „авушоглу, цитиран от “ј——.

ѕолитиката на действащото правителство на »зраел в много отношени€ е сходна с политиката на апартейда, за€ви „авушоглу на извънредното заседание на ќрганизаци€та за исл€мско сътрудничество (ќ»—) в ƒжеда.

»з€влени€та на Ќетан€ху са подъл опит за увеличаване на електората преди парламентарните избори в »зраел. ¬ластите на »зраел, които са въодушевени от подкрепата на определени държави, продължават с агресивните стъпки, които в много отношени€ са сходни с политиката на апартейда. јко исл€мски€т св€т действаше единно, —јў и »зраел н€маше да успе€т да докарат ситуаци€та до днешното състо€ние, посочи „авушоглу, цитиран от јнадолската агенци€.

“урски€т външен министър, който окачестви като "срамни" обещани€та на Ќетан€ху да анексира части от «ападни€ бр€г, посочи, че израелски€т премиер "свежда до минимум надеждата за дългосрочен мир в Ѕлизки€ изток".

източник: dnes.dir.bg

ќще за: правителство  колони€  »зраел ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.