Италия затваря всички магазини освен хранителните и аптеките  

12 март 2020 07:24   1880 прочита


 В Италия ще бъдат затворени всички магазини, с изключение на тези, които продават хранителни стоки, и аптеките, предаде Би Би Си. Това е най-сериозното ограничение, което се въвежда на фона на разрастващата се зараза и все по-големия брой смъртни случаи. 

Премиерът Джузепе Конте заяви в официално обръщение, че баровете, ресторантите, фризьорските салони и местата, където се продават стоки не от първа необходимост, също ще бъдат затворят. Същевременно доставките по домовете ще бъдат разрешени. 

Повече от 2 300 души са новорегистрираните заразени за същия период В цялата страна вече бяха затворени училища, фитнес зали, музеи, нощни клубове, театри и др. В обръщението си Конте подчерта, че е "дълбоко загрижен" заради "тревожните нива на бездействие" в страната. 

Той посочи, че за да дадат резултат по-строгите мерки срещу заразата, които са в сила от днес до 25 март, ще са необходими няколко седмици. 

Мярката ще продължи до средата на март Преди часове Световната здравна организация обяви, че разпространението на коронавируса вече е прераснало в пандемия. Директорът на СЗО д-р Тедрос Адханом Гебреисус заяви, че случаите извън Китай са нараснали 13 пъти за две седмици. 

  

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар