Италианска фирма насърчава служителите си в Бургас да отиват на работа с колело

21 септември 2019 09:14   1764 прочита
Снимка: Община Бургас
Снимка: Община Бургас


Снимка: Община Бургас

Ползващите най-често велосипед ще получат най-много точки и награди

Международната компания STL, която е с италиански капитал и е ситуирана на територията на Пристанище Бургас Запад, насърчава своите служители да ходят на работа с велосипед, съобщиха от Община Бургас.

Тази година Европейската седмица на мобилността поставя в центъра на вниманието безопасното ходене и колоездене, както и ползите, които те носят за нашето здраве, околна среда, а и за портфейла. Мотото на кампанията е "Който кара колело, е мой приятел", а времето на нейното провеждане от 12 август до 30 септември.

Намерението е да се демонстрират ползите от спортуването и активния начин на живот, да се говори за опазването на околната среда и за превръщането на колоезденето в част от корпоративната култура.

В края на периода - 30 септември, ще бъдат отчетени резултатите и броят на идванията на служителите с велосипед до работа. Тези, които са събрали най-много точки, ще получат награди. По този начин фирмата насърчава специалистите си да използват алтернативните начини за придвижване.

Служителите на STL взеха активно участие в едно от събитията на Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас и Областен информационен център, а именно нощният велопоход.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар