Има ограничена видимост до 50 м в района на Плевен и Пордим поради мъгла

28 ноември 2012 15:24   1862 прочита


Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура". Температурите са в интервала от - 5 до + 8 градуса.

Времето над страната е предимно облачно. Ясно е в областите Ловеч, Търговище, Силистра, Перник и Пазарджик.

Слаб вятър духа в областите Бургас, Варна, София, Смолян и в района на Петрохан.

Пътните настилки са предимно сухи. Мокри и влажни са в районите с мъгла.

Ограничена видимост поради мъгла има: до 50 м - в районите на Плевен и Пордим; до 100 м - в районите на Павликени, Свищов, Кърджали, Черноочене, Крумовград, Пещера, Мало Конаре, Лозен, Зафирово, Тутракан, Твърдица, Негован, Костинброд, Ихтиман и Тополовград и до 150 м - в областите Видин, Шумен и Русе и в районите на Враца, Бяла Слатина, Оряхово, Карнобат, Слънчев бряг, Крайморие, Гълъбово и Раднево.

Има временно затворени участъци заради ремонтни дейности от автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Пътните настилки там са сухи, но са влажни на местата със слана. На виадуктите има слана, но са обработени. На автомагистрала "Марица" и на "Люлин" настилките също са сухи.

Напълно затворени за движение са проходите – "Златишки", "Твърдишки", "Върбишки". Отворени за всички видове автомобили са "Троянски" проход, прохода "Република"; "Котленски", "Ришки".

От АПИ предупреждават още, че отворени за всички МПС са проходите - "Рожен", "Пампорово", "Превала" и "Предела", по северните склонове на които има слана, но са обработени.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар