Идват сняг и студ, но мъглите се вдигат

29 ноември 2020 00:10   3101 прочита


През нощта ще бъде облачно, но все още без валежи. Минималните температури утре ще бъдат положителни в по-голямата част от страната, от около нулата до плюс 4-5 градуса.

Ще духа слаб вятър от север и североизток и с него постепенно ще прониква по-студен въздух.

Утре през деня облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления в северозападните райони. Максималните температури ще са от 7 до 13 градуса.

Отначало над югоизточните и източни райони ще започнат превалявания от дъжд, които около и след полунощ в понеделник ще обхванат голяма част от страната.

В Софийско дъждът бързо ще премине в сняг и ще се образуват няколкосантиметрова снежна покривка до обяд в понеделник.

Над по-голямата част от страната валежите ще бъдат от дъжд и мокър сняг, а в сняг ще преминават в сутрешните часове в понеделник. От запад валежите ще започват да спират, но в източните райони това ще стане по-късно, през нощта срещу вторник. Снежна покривка до няколко сантиметра ще се образува по високите части на източната половина на Дунавската равнина, а по-дебела снежна покривка ще има в планините и Предбалкана, на места и над 10-15 сантиметра. 

Ако ви предстои пътуване в понеделник през старопланинските проходи на Централна и източна Стара планина, бъдете много внимателни и ако може – отложете пътуването си.

Температурите през деня в понеделник ще бъдат ниски – от 1 до 6 градуса.

Във вторник ще остане студено. Минималните температури ще бъдат от около минус 7, минус 8 в Западна България, където ще се изясни, до около 2 в източните и югоизточни райони. През деня максималните стойности няма да превишат 5 градуса в повечето места.

Студено ще остане и в сряда, а от четвъртък започва по-трайно затопляне, което в края на следващата седмица ще повиши температурите в Източна България и северно от планините до около, а в някои дни над 15-17 градуса./Dir.bg


Още за: време   сняг   студ   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар