Христо Иванов поиска отстраняване на Гешев и на ВСС 

04 декември 2020 07:42   6 коментара   4662 прочита


 
Промяна може да има, ако главният прокурор Иван Гешев бъде отстранен, както и Висшият съдебен съвет. Такава позиция изрази съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във връзка с предложението на управляващите за въвеждане на фигурата на прокурор, който да разследва главния. Сопред него, то е "пошла, евтина измама, шменти капели, които Борисов и ГЕРБ се опитват да пробутат". 

"Няма никаква промяна, вадят от същото, този не и надглавен прокурор, а подглавен прокурор. Защото докато главният прокурор е главен прокурор, да му туриш един негов подчинен, избран от същия ВСС, който избра този главен прокурор, и който си затваря очите за всичките му мизерии. Тези хора сега щели да изберат някакъв прокурор, който е подчинен на главния прокурор, да разследва главния прокурор. Абсолютна подигравка е това", заяви Иванов в дискусионния формат #Да питаме. 

"Гешев трябва да бъде отстранен. Този ВСС трябва да бъде отстранен. Трябва да бъдат отстранени тези хора и едва тогава можем да говорим за някаква промяна. Докато не се предвиди, когато главният прокурор бъде разследван за престъпление, да бъде отстраняван. Докато той си седи в кабинета, размахва пръст, няма да има никога дори теоретична възможност някой прокурор да прояви смелост. Аз цяло лято търсех такъв прокурор. " - каза още Христо Иванов. 

Според него, в момента се наблюдават имитации и на практика ГЕРБ вади проекта си отпреди конституционния. Що се отнася до предложението евентуални дела срещу главния прокурор да се гледат от спецсъда, Иванов заяви, че спецсъдът е"създаден от Цацаров, за да бъде личният съд на главния прокурор". News bg

6 коментара
04 Декември 2020 08:05 | от кукуряхцево
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ВИЖ БЕ ТИ - КАКВА НАГЛОСТ КАКВА ДЕМАГОГИЯ. ЕДИНСТВЕНИЯ ЧОВЕК КОЙТО Е ПРАВ БИЛ ХР. ИВАНОВ. ЧОВЕК СЪС СВИНСКА ФИЗИОНОМИЯ И СВИНСКИ НАВИЦИ ЩЕ НИ ДАВА АКЪЛ. И АЗ КАЗВАМ ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС - ВЪПРЕКИ ЧЕ АТАНАС АТАНАСОВ МИЕ ДРУЖКА. ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ПАК НЯМА ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАЛРЛАМЕНТА. И ЗА КАКВО ДА СИ ГУБЯ ГЛАСА.


04 Декември 2020 09:16 | До горния олигофрен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тихо бе герберски плъх, след март месец пак ще се боядисаш (няма да ти е за първи път).


04 Декември 2020 09:22 | +++
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Напълно съм съгласен с г-н Иванов. НО СЪЩО ТАКА Е НЕОБХОДИМО КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ НАЧЕЛО С Б. БОРИСОВ ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА МЕЖДУНАРОДЕН СЪД КАКТО СТАНА С МИЛОШЕВИЧ. И ТОГАВА НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ.
МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И ЧОВЕЧЕСТВОТО / през 1950 година един комунист от Силистра заедно с румънските комунисти изнасят бебета от ромски произход за арабския свят и сега те заливат Европа. Една циганка в Румъния и Северна България е раждала до 15-18 деца. / Извръщения и мизерия за нас Българите. ПОЗОР СА БЪЛГАРСКИТЕ И РУМЪНСКИ ПОЛИТИЦИ!!!


04 Декември 2020 11:06 | ?!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти си доказан ДЕБИЛ. Ходи на м@йната си! Комунистическата мафия са тези, които ограбваха България многократно, а БОРИСОВ не е сред тях, напротив! Синче на комунисти е това недоразумение Бойкикев! А Борисов е лидер от световна величина, който работи за благото на хората и държавата. Резултатите са видими, дебили срадливи и зли!


04 Декември 2020 11:17 | койЧО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кой е христо бойкикев, че да иска отстраняване на главния прокурор?! Един отстранен и загубил адвокатски права непрофесионалист и некадърник? Един политически шмекер? Един наследник на върли комунистически престъпници? Един престорен на демократ червен боклук...?!!


04 Декември 2020 12:49 | До по горния олигофрен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е лошо да си пиеш хапчетата редовно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар