Христо Иванов: Имаме инструменти за натиск върху РСМ 

25 януари 2023 08:00   1 коментар   1775 прочита


Христо Иванов: Имаме инструменти за натиск върху РСМ 
 
България има достатъчно инструменти да оказва натиск върху РСМ. Тази позиция изрази в кулоарите на парламента Христо Иванов от "Демократична България". 

Според него целият този инструментариум трябва да бъде пуснат в сила, за да се защитят правата на сънародниците ни. 

Можем да окажем натиск върху РСМ. Преговорната рамка, която беше договорена с участието на България за влизането на Северна Македония в ЕС, дава достатъчно инструменти на България да оказва натиск върху Северна Македония да спазват правата на всички български граждани, е мнението му. 

 

Разумна дата за провеждане на изборите е 2 април, според него. Имало достатъчно време да се приемат важните закони по ПВУ и механизма за разследване на главния прокурор, както и за членството ни в ЕС. Въпросът бил дали има воля за това. Отлагане на вота не е удачно, по мнението му. 

Иначе каза, че ЦИК е дала своята оценка, че могат да организират избори за 2 април. Имаме своите съмнения за определени рискове, все пак поясни Иванов. Неговият съвет е техните избиратели да гласуват с машина. 

За казуса с дарението на Nexo, той уточни, че парите, получени от компанията, са отчетени прозрачно. Има създадена комисия за Nexo, нека видим какво ще произведе тя, смята още съпредседателят на ДБ. За него прокуратурата не може да обясни защо по толкова шумен начин се е включила в този казус. 

1 коментар
25 Януари 2023 13:14 | Ф
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Иванов, и майстори са необходими. Само инструменти не стигат...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар