Хиляди хора из Европа протестираха срещу ваксинационните паспорти  

23 януари 2022 07:45   1 коментар   3896 прочита


 

Хиляди хора протестираха в събота в няколко европейски столици срещу ваксинационните сертификати и другите мерки на властите срещу коронавирусната пандемия. Демонстрации се състояха в Хелзинки, Лондон, Париж и Стокхолм. 

В Швеция, където сертификат за ваксинация се изисква за публични прояви на закрито с повече от 50 човека, около 3000 души преминаха през центъра на столицата и се събраха на митинг на главния площад. Според местни медии в проявата са участвали членове на неонацисткото движение „Нордическа съпротива“, което е следено от полицията заради насилствени действия по време на демонстрации. 

 
Подобна манифестация с около хиляда участници имаше и във втория по големина шведски град Гьотеборг. 


Официално: Здравните власти обявиха по-строгите COVID мерки за София 
Полицията в Хелзинки съобщи за протестна демонстрация с около 4000 човека, преминала мирно. Малко преди рождественските празници финландското правителство упълномощи властите на регионално и местно равнище да налагат строги мерки за борба с разпространението на варианта „Омикрон“ на коронавируса. 

В цяла Финландия действат ограничения или забрани за публични прояви, студентите учат онлайн, а ресторантите работят при ограничен капацитет с изискване на сертификат от посетителите. 


 

1 коментар
23 Януари 2022 10:26 | Наблюдаващия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще им дойде акъла на европейците.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар