Херо Мустафа: Връзката между България и САЩ е по-силна от всякога

13 декември 2019 12:25   2468 прочита


САЩ и България никога не са имали по-силни връзки. Това се дължи на стратегическата среща на министър-председателя на страната Бойко Борисов и на американския президент Доналд Тръмп, както и на усилията на вътрешния министър Младен Маринов в борбата срещу организираната престъпност и тероризма, който е международен проблем.

Това обяви американският посланик у нас Херо Мустафа в реч по време на годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

В речта си американският посланик изтъкна, че е важно държавите, неправителствените организации и хората да се обединят в тази обща битка срещу насилствения екстремизъм. Мустафа подчерта, че сигурността и благосъстоянието на страните от Западните Балкани са важни за трансатлантическите отношения на Щатите и Европа.

„Силни Западни Балкани означава силна Европа, която е наш ключов партньор. За нас е важно страните от този регион да са част от Европейския съюз и от НАТО, ако се стремят към това“, допълни тя.

Министър Маринов откри форума и от своя страна изказа благодарност на Щатите за обучението и обмена на опит по отношение на сигурността. Той заяви, че страната ни е постоянно ангажирана в противодействието на тероризма и разчита на връзката с всички международни партньори.

Форумът продължи на закрити врати. Министри от страни от Западните Балкани ще обменят опит и ще предложат решения за справяне с радикализма и тероризма, заедно със своите български колеги, представители на неправителствени организации и посланици./monitor.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар