Гърция отваря от събота плажове при спазване на строга дистанция 

14 май 2020 07:29   2373 прочита


 
 

Температурите в Гърция се покачват, като се очаква през уикенда да достигнат 40 градуса. Правителството отваря от събота организираните плажове при строги условия за дистанция. Една от причините е събиране на много хора без дистанция на свободната плажна ивица. 

За да се упражни контрол върху хората на брега на морето тези дни, властите отварят от събота организираните плажове в цялата страна. Директивата е да се поставят не повече от два шезлонга под един чадър, разстояние метър и половина между почиващите. 

Започват работа и плажните заведения, които ще предлагат само пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите. 

Сервиране на алкохол е забранено. След всеки клиент ще се извършва стриктно почистване на мястото, а обслужващият персонал задължително ще носи маски. Това съобщи пред медиите заместник-министърът по гражданската защита Никос Хардалиас. Той изрази загриженост, че в последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой граждани. 

В рамките на плана за постепенно премахване на ограниченията от понеделник се премахва забраната за пътуване извън областта. 

Обсъжда се вариант за свободен достъп до гръцките острови от 25-ти май. 

В същото време Атина приветства препоръките на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите гарантират спазване на всички здравни предписания. Petel bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар