Гърция очаква скок на броя на заразените с Covid-19 през септември

06 септември 2020 17:25   1642 прочита


Епидемиолозите в Гърция очакват през септември увеличаване на броя на заразените с Covid-19, предаде АНА, цитирани от БНР. Властите удължиха до 15-и септември строгите мерки за влизане в страната с отрицателен тест за коронавирус. Строго се следи за спазване на ограниченията на цялата територия на Гърция.

Проверките за спазване на противоепидемичните мерки са навсякъде. Стотици са глобените на ден със 150 евро за липса на предпазна маска.

Министърът на здравеопазването съобщи, че дневно се вземат по 17 хиляди проби в районите с повишена заразяемост и по границите. Дори на единствената сухопътна отворена денонощно граница "Кулата-Промахон" тестват и туристи с документи за отрицателен резултат. На летища и пристанища проверките обхващат хиляди пристигащи в страната.

Основните огнища на заразата в последните дни са домовете за възрастни хора, масовите семейни тържества, както и бежанските лагери.

С началото на учебната година се очаква да се увеличат регистрираните случаи. Министерството на здравеопазване разпореди всички учители да направят тест преди старта на учебната година. Децата задължително ще носят маски.

Председателят на Лекарския съюз Михалис Янакос заяви пред медиите, че реалният брой на заразените е много по-голям от регистрираните.


Още за: Гърция   скок   ковид   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар