Гърция блокирана от 24 часова стачка

21 септември 2023 10:20   5821 прочита


Гърция ще бъде блокирана днес 21 септември, от 24-часова национална стачка. Протестът е срещу новия законопроект за труд. 

В стачката ще се включат автобусни шофьори, моряци, както и пилоти. Профсъюзите на гимназиалните учители също са заявили участие в стачката. 

Отново градският транспорт, влаковете и фериботите няма да се движат, болниците ще обслужват само спешни случаи. 

Поради мобилизацията на пилоти се очакват промени в полетите на авиокомпаниите, които в предишни стачки информираха пътниците за променените полети със съобщение от компанията или от съответните туристически агенции, чрез които са закупили билетите си. Засега обаче няма съобщения от Aegean и Olympic Air. 

Гърците излизат отново по улиците в протест срещу предложените от правителството изменения относно условията на труд заложени в новия законопроект. 

Готвеният текст ще позволи втори трудов договор, който не трябва да надвишава 5-часов работно време. Синдикатите обаче се опасяват, че това ще отвори вратата към злоупотреби и работа "на черно" до 16 часа на ден. 

Освен това, законопроектът ще даде възможност на пенсионерите без достатъчно точки да продължат да работят до 74-годишна възраст. 

След 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар