Главпрокурорът призова за въвеждане на вечерен час в големите градове

18 март 2020 10:17   2692 прочита


Главният прокурор Иван Гешев поиска държавата да вземе още по-радикални мерки в борбата с коронавируса. В интервю за “Нова телевизия” той предложи въвеждането на вечерен час, както направи Сърбия вчера, и контрол на движението в големите градове, пише “Дневник”. Така Гешев отново подхвърли своя идея как да действа властта в извънредното положение, в което се намира страната от миналата седмица.

В понеделник той призова за затягане на мерките, като подчерта, че думите му са като на обикновен гражданин. Вчера пък, по време на заседанието на правната комисия, която прие на първо четене Закона за мерките за извънредното положение, Гешев изрази мнение, че Банско трябва да бъде поставен под карантина незабавно заради заразените чужденци с коронавирус. Няколко часа по-късно здравният министър издаде заповед, с която постави под карантина зимния курорт. “Отговорните лица трябва да действат адекватно и незабавно.

Трябва да се действа с дата вчера, защото днес вече се бавим. Призовавам за радикални мерки, ако трябва, да се въведе вечерен час и контрол на движението в големите градове”, каза главният прокурор. Според него в подобна ситуация ще може да се ходи само до хранителни магазини и аптеки, като за целта ще се попълва декларация къде отиваш. Ако някой бъде спрян и се е отклонил от посочения маршрут в декларацията, ще го очакват “големи санкции”.


Още за: Гешев   вечерен   час   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар