Главният прокурор на САЩ се оттегля  

15 декември 2020 06:59   1810 прочита


Главният прокурор на САЩ се оттегля  

Още промени в Щатската управа. Президентът на САЩ обяви, че главният прокурор Уилям Бар ще се оттегли от поста непосредствено преди Коледа, съобщи "The Wall Street Journal", пише news. bg. 


Тръмп написа в Twitter, че се е срещнал с Бар в Белия дом. По думите му, главният прокурор се оттегля, за да прекара празниците със семейството си. 

"Отношенията ни бяха много добри, той свърши страхотна работа! ", допълва Тръмп. 

Новината за оставката на Бар идва след разкритията, че не е дал публичност на федералните разследвания срещу сина на Джо Байдън - Хънтър, по време на изборната кампания. 

Редица действия на Бар по време на кампанията и след нея разгневиха Тръмп, посочва изданието. Главният прокурор е подал оставката си с писмо до Тръмп, в което посочва, че нарпуска поста на 23 декември. 

Той заявава, че е горд с това, че е изиграл своята роля, за "многото успехи и безпрецедентни постижения, които сте постигнали за американския народ". 

В писмото си той казва още, че е предоставил на Тръмп актуализирана информация за разгледаните от Министерството на правосъдието твърдения за изборни измами и че работата по такива твърдения ще продължи. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар