ГЕРБ пред прокуратурата! Чакат лидера си Б. Борисов

25 май 2023 10:59   3423 прочита


Бойко Борисов е призован на разпит по разследването "Барселонагейт" 
Симпатизанти и депутати от парламентарната група на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата в знак на подкрепа на лидера на политическата формация Бойко Борисов. 

Днес той беше призован на разпит в Софийската градска прокуратура по разследването, известно като "Барселонагейт". 

Борисов е получил и втора призовка - за разпит във Върховната касационна прокуратура по сигнал за твърдения за корупция и злоупотреба с власт. 

„Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ. 

Той напомни, че в един и същи ден, в един и същи час Борисов е викан на две различни места. „За нас това са индикации, че това са опити, да се осуети правосъдната реформа и съставянето на кабинет”. 


„Да демонстрираме решителност против опитите на някои институции да се мешат в работата на НС. Имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде превърнато в малцинство. Това не трябва да се позволява. В крайна сметка политиците са граждани с повишена мощност”, каза Томислав Дончев. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар