Фрог Нюз: Даниел Митов е вероятното предложение за премиер на ГЕРБ 

13 април 2021 05:46   2622 прочита


Фрог Нюз: Даниел Митов е вероятното предложение за премиер на ГЕРБ 
 

Разкриха кого ще предложат за премиер от ГЕРБ. Вероятното предложение на ГЕРБ за премиер ще е Даниел Митов, съобщава ФрогНюз. Митов бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”. 

През 2006 г. Даниел Митов става член на партия Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г. Изборите завършват неуспешно за партията и цялото ѝ ръководство, начело с лидера Иван Костов, подава оставка. При избора на ново ръководство Даниел Митов се кандидатира и е избран за заместник-председател на ДСБ. На парламентарните избори през 2009 г. е кандидат за депутат и водач на пропорционалната листа на Синята коалиция в 13-и Пазарджишки избирателен район, но не успява да влезе в парламента. 

През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията Движение България на гражданите, основана от бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава такъв до есента на 2012 г., когато поради ангажиментите си към НДИ се оттегля от политиката. 

На 6 август 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар