Франция спря страшна измама  

09 май 2020 07:57   4603 прочита


 

Френската полиция е разбила мрежи за контрабанда на медицински консумативи, включително маски за лице, използвани в момента за борба с коронавирусната епидемия, заяви министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер в петък, предаде "Ройтерс". 

До края на април полицията е спряла опити за измами на стойност над 30 милиона евро и иззела 438 000 маски, каза той. 

 

В допълнение, 5, 7 милиона маски, уж поръчани в интернет, са обект на измама или опит за измама, каза той. 

Правителството е критикувано от лекари и опозиционни политици за нерешителност дали да наредят носенето на маски на публично място, както и закупуват твърде малко от тях. 

"Маските сега са много търсена стока и по тази причина нещо, което може да се открадне или използвате за измама на хора", каза Кастанер. Това е и възможност за някои хора да се опитат да се възползват от ситуацията, да използват страха и болестта. " 

Премиерът Едуар Филип в четвъртък посъветва обществеността да носят маски за лице и ги направи задължителни в градския транспорт за всеки по-възрастен от 11 години, след като мерките в понеделник бъда облекчени. 

 

Той поясни, че медицинският му екип повторно е прегледал резултатите на 24 пациенти с респираторни инфекции 

Кастанер заяви, че 10 милиона маски за многократна употреба са били предоставени на транспортните оператори в цяла Франция, включително 4, 4 милиона в региона Ил дьо Франс около Париж, които ще бъдат раздадени на пътниците безплатно от понеделник. 

Той каза, че над 200 милиона нови маски ще бъдат предлагани всяка седмица. 

"Имаме една цел: да гарантираме, че всеки във Франция може да получи маска. " 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар