Европол с акция на 3 континента срещу наркокартел – 45 души са арестувани 

28 ноември 2020 05:37   2846 прочита


Европол проведе безпрецедентна спецоперация против международен наркокартел, предаде Дойче веле. При мащабни акции в Бразилия, Европа и Азия са арестувани 45-ма души, заподозрени за участие в картела. Уточнява се, че повечето от арестите са извършени в Бразилия, Испания, Белгия и Дубай. 

Представители на Европол съобщиха на пресконференция в Хага, че с участието на около 1000 полицейски служители са били обискирани 180 адреса. Това е най-мащабната съвместна операция на Европол и полицията в Бразилия от подписването на договора за сътрудничество между организацията и бразилската страна през 2017 г. 

В резултат на обиските в латиноамериканската страна са запорирани 37  

В Германия са претърсени 83 апартамента, 96 заподозрени са разпитвани 

Същевременно в Бразилия, Белгия и Испания полицаите са конфискували 37 луксозни автомобила. Иззети са и 12 милиона евро в брой - при обиски в Португалия. 

По оценки на международни правоохранителни структури, наркокартелът, чиито членове са задържани при операцията на 26 ноември, ежегодно внася по море в Европа най-малко по 45 тона кокаин. За полугодие престъпната мрежа печели около 100 милиона евро, посочват от Европол

Нюз.бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар