Европа се надигна срещу Covid ограниченията: Десетки хиляди на протест 

06 декември 2021 07:22   2541 прочита


 
 
Десетки хиляди излязоха на протести в няколко града в северозападна Европа срещу ограниченията заради пандемията. Демонстрация се проведоха в Австрия, Нидерландия и Германия. "Аз решавам за себе си, "Да направим Австрия велика отново" и "Нови избори" - това пишеше на плакатите на протестиращите в австрийската столица Виена. Над 40 000 бяха демонстрантите, охраняваха ги 1200 полицаи. 


В Нидерландия в град Утрехт няколко хиляди излязоха на протест и скандираха - "Медицинска свобода сега", съпровождаше го огромен полицейские кордон. Протестите в Нидерландия преди две седмици завършиха със сблъсъци, след като правителството обяви, че ще забрани на повечето неимунизирани хора да влизат в барове, ресторанти и обществени места. Планът на правителството така и все още не са влезли в сила и срещат остра съпротива и на опозицията. 
В германската финансова столица Франкфурт, полицията разпръсна демонстрация от няколкостотин души. Причината - протестиращите не носеха маски, нито пък спазваха социална дистанция. Органите на реда бяха принудени да използват сълзотворен спрей. А в столицата Берлин, където се очаква до дни да има ново правителство, протестира малка група хора. Telegraf
 
 

 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар