Ердоган с покана до Путин да посети Турция 

27 януари 2022 07:51   1211 прочита


 
 

По време на телефонни разговори през декември 2021 г. Путин посочи на Ердоган, че Украйна продължава разрушителна линия, насочена към нарушаване на споразуменията от Минск. 

Турският президент Тайип Ердоган заяви в сряда, че е поканил руския лидер Владимир Путин да посети страната. 


 
"Поканихме г-н Путин в нашата страна. Искаме да предприемем някои стъпки за организиране на двустранната ни среща", каза той по канала NTV. Според Ердоган той би искал да обсъди двустранните отношения с президента на Руската федерация. 

Той също така потвърди готовността на Анкара, "ако и двете страни желаят" да приеме президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски, за да могат те "да продължат да възстановяват атмосферата на мир". 

Междувременно на 24 януари прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не разполага с конкретни данни за възможността за среща между руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган. 

По-рано турският президент заяви, че възнамерява скоро да посети Украйна, като не изключи, че може да проведе телефонни разговори с руския президент Владимир Путин или да отиде на посещение в Москва. 


 
Миналата седмица говорителят на турския лидер Ибрахим Калин каза, че Ердоган е поканил президентите на Русия и Украйна в Турция, за да "уредят различията" между двете страни. Миналата година Ердоган многократно заявява желанието си да участва в уреждането на кризата между Москва и Киев. 
 

 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар