ЕП прекъсна преговорите за бюджета и COVID помощите  

09 октомври 2020 07:04   2527 прочита


 

Депутатите от Европейския парламент прекратиха в четвъртък преговорите относно бюджета на блока и пакета за възстановяване от 1, 8 трилиона евро, предаде "Ройтерс". 

Необходима е сделка между Европейския парламент и правителствата на страните-членки, за да се приеме най-големият досега финансов стимул в ЕС, за който лидерите на ЕС се договориха на срещата на върха през юли. 

Закъсненията в постигането на сделка могат допълнително да навредят на икономиката на ЕС, тъй като много сектори разчитат на европейските фондове. 

"Нямахме друг избор, освен да прекъснем срещата", заявиха депутатите в изявление и добавиха, че са необходими повече средства за финансиране на ключови програми, включително за инфраструктура, отбрана и студентски обмен за следващите седем години. 

Сблъсъците между депутатите и правителствата са често срещани в бюджетите на ЕС, но досега винаги са завършвали със споразумения, пише нюз бг 

"Готовност за компромис е необходима от всички страни", написа в "Туитър" говорител на Германия, която води преговорите от името на 27-те правителства на ЕС. 

Преговорите ще се възобновят през следващите дни и ако в крайна сметка бъде постигната сделка, националните парламенти след това ще трябва да я ратифицират. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар