Енергийният регулатор в Германия: След 4 месеца ще има "Северен поток 2", ако решим 

14 септември 2021 05:17   1446 прочита


Енергийният регулатор в Германия: След 4 месеца ще има "Северен поток 2", ако решим 
 

"Северен поток 2" още известно време няма да заработи. Енергийният регулатор в Германия е обявил, че до 4 месеца ще се произнесе дали да се издаде сертификат за експлоатация на газопровода "Северен поток 2", предава "Ройтерс", пише news. bg. 

Новината идва, след като руската компания "Газпром" обяви в края на миналата седмица, че изграждането на тръбопровода "Северен поток 2" по дъното на Балтийско море е приключило. 


 
След като стане ясно дали ще има сертификат или няма да има, вече официално чрез "Северен поток 2" ще може да бъде удвоено количеството синьо гориво, което Русия доставя директно на Германия. 

Четиримесечният период е започнал да тече на 8-и септември, обявиха от германската агенция Bundesnetzagentur. Регулаторът ще трябва да установи дали е спазено изискването на Европейския съюз собствениците на "Северен поток 2" да са различни от доставчиците на синьо гориво, работещи на територията на Германия. 

Поставено на пауза в продължение на почти година, изграждането на газопровода "Северен поток 2", свързващ Русия и Германия, бе подновено през декември 

След приключване на инспекцията на газопровода, Bundesnetzagentur ще информира Европейската комисия за решението си. 


 


 


 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар