Електронно обучение – при над 10% заразени 

16 септември 2020 06:53   1540 прочита


 
 

В случай, че над 10% от всички деца в едно училище са положителни за COVID-19, да се преминава в електронна форма на обучение. 

Това, по думите на главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб срещу коронавируса доц. Ангел Кунчев са предложили експерти от Националния център за заразни и паразитни болести и от Министерството на здравеопазването. По думите му обаче, документът бил „доста сложен и доста научен“ и трудно ще бъде намерен приложение в практиката. 

„Животът е доста по-разнообразен от това, което си мислим и вкарването му в такива граници доста пречи“, каза Кунчев. Той се аргументира, че не е едно и също в един областен град да има 100 заразени, но 95 от тях да са в старческия дом и да има 100 заразени, но те да са разпръснати в целия град“. 

Според доц. Кунчев вероятността, при каквато и да е заболеваемост да стигнем до затваряне и блокиране на градове е малка. „Оказа се, че тази мярка е с много тежки икономически последици и не дава чак толкова принос от медицинска гледна точка“, аргументира се държавният санитарен инспектор. 

 

Tvn. bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар