Електрическо бъдеще: Коли за по 3000$ масови на пазара

28 януари 2021 11:25   3350 прочита


По думите на Шигенобу Нагамори, ръководител на японския производител на двигатели Nidec, в близко бъдеще ще започне нова ера при масовите автомобили. Електрическите коли ще станат все по-масови, вследствие на навлизане на пазара на все по-бюджетни модели.

По негова прогноза, цената на зелените коли скоро ще падне под сумата от 3000 долара. Компания ръководена от Нагамори, планира да помогне за понижаване на цените, като спечели доминираща позиция на пазара на електрически автомобилни компоненти, пише Глас.бг.

Спада на цените ще доведе до огромно търсене на огромни пазари, като Индия, Африка и Близкия изток. Едни от моделите носещи новата ера е Wuling Mini EV. Достъпната електрическа кола се продава на китайския пазар на цена от 4300 долара  и вече е най-продаваният автомобил, изпреварвайки дори представител на компанията Tesla.

Китайският електрически модел Wuling Mini E притежава електрически мотор с мощност 20 киловата, максималната му скорост достига до 100 км/ч. Пробегът с едно зареждане, в зависимост от експлоатацията варира от 120 до 170 километра.

"Няма спасение от ценовата война. Цената на електрическите двигатели ще падне до една пета и трябва да сме подготвени за това “, казва Нагамори.


Още за: коли   ток   бъдеще   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар