Експерти: Съмнителни са шансовете кабинетът да изкара мандата  

07 август 2020 07:06   3 коментара   2720 прочита


   Съмнителни са шансовете кабинетът да изкара мандата си докрай, въпреки дадените завки за това. Около тази позиция се обединиха пред "Денят ON AIR" социологът Цветозар Томов и Михаил Кръстев от Института за дясна политика. 


"Становището, че правителството ще изкара мандата си до редовните избори, се чу главно от коалиционните партньори. Появиха се двусмислени изказвания в публичното пространство. Изборите през март са прекалено дълъг срок за решаване на кризата, в която се намира управлението. Тепърва ще видим дали тази нагласа на правителството е осъществима на практика", заяви Томов. 

Той определя като малки шансовете на правителството да завърши мандата си, а масовите протести обичайно водят до оставки. 

 

За Валери Симеонов нямало други варианти 

"Най-вероятно в късната есен ще се насложат няколко кризи, които това правителство при загубата на обществено мнение, уличните протести, няма да е в състояние да овладее", отбеляза той. 

По думите на Кръстев ситуацията е доста динамична. 

Според него вече имаме по-голяма яснота за това, което е допустимо в очите на правителството. България е в криза, която трябва да бъде разрешена не заради протестиращите или управляващите, а заради интересите на страната. 

"Борисов не е човекът, който досега е показал поне емпирично в историята, че страхува от подаване на оставка или от избори. Дори от служебен кабинет, който не е изготвен от близък до партията", обясни Кръстев. 

Двамата са скептични и относно служебен кабинет. 

"Служебен кабинет не е необходим. Но Конституцията не допуска такова решение", обясни Томов. 

 

Протестиращите все така настояват за оставка на правителството... 

По мнението на Кръстев, служебен кабинет може и да не се справи с политическите и икономически предизвикателства. 

3 коментара
07 Август 2020 12:49 | ���. K������� ������
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

НЯМА НИКАКВА КРИЗА В УПРАВЛЕНИЕТО, ВСИЧКО СЕ РАЗВИВА УСПЕШНО И ТОВА НЕЩО ТОЧНО ВБЕСЯВА КУКЛОВОДИТЕ :)
ЩЕ ИМА РЕДОВНИ ИЗБОРИ И ТОГАВА НАРОДЪТ ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕ ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО ВЪРШИ НЕЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!
КАЗАХ


07 Август 2020 13:25 | Млъкни бе,б.....!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

"Голям залък лапни, голяма дума не казвай! " Бойко мълчи, а ония двамата, които никога повече няма да видят парламент-крякат. Те се мъчат да задържат "кокала", колкото могат повече. Ама няма-а-а-а, тая свършва! И криза има, и "всичко се развива успешно", за мутрите. Затова ще ги махнем! Ако има "редовни избори" "народът" ще избере същите по същият начин, както до сега-с лъжи, манипулации, с купуване на гласове, със подмяна на изборни книжа-така както го може "единствената партия". Е, този път НЯМА ДА СТАНЕ!!!


07 Август 2020 15:31 | Бай Шиле
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Първия пишещ олигофрен е на сериозни медикаменти.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар