Експерт: Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на премиера

28 февруари 2018 09:28   3399 прочита
Енергийният експерт Еленко Божков. Сн.: btvnovinite.bg
Енергийният експерт Еленко Божков. Сн.: btvnovinite.bg


Енергийният експерт Еленко Божков. Сн.: btvnovinite.bg

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за съжаление, смята енергийният експерт Еленко Божков.

По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес партньори и Бойко Борисов, там където е „генезисът на бизнеса им”, сочи към това.

Скандалът с продажбата на ЧЕЗ ескалира, след като премиерът Борисов заяви, че името му се свързва със сделката, като част от организирана атака, която цели да свали правителството от власт.

„Не приемам факта, че тази фирма „Инерком” иска да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това означава, че зад това се крие друга собственост”, отбеляза Еленко Божков по Би Ти Ви.

Той е категоричен, че без знанието на премиера Борисов тази сделка няма как да се случи, „особено като се има предвид посещението на Андрей Бабиш”.

По думите му в чешкия вестник „Лидове новини” преди посещението на Бабиш е публикуван материал, в който пише, че предстоящото му посещение у нас ще включва разговори за продажбата на ЧЕЗ с българския премиер.

„Най-простият начин да се спре тази сделка е една от банките да се откаже от гаранциите или добрите си намерения, които е изразила с писмо. Край, пропада сделката. Това е най-простият и безболезнен начин”, смята Божков.

„Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един собственик на офшорна фирма, който е описан много добре и в „Досиетата от рая”, каза още енергийният експерт.

„Интересът за ЧЕЗ е от България, според мен. Просто трябва да се приключи този случай, няма нужда да се влиза в детайли.

източник: dnes.dir.bg


Още за: сделка   ЧЕЗ   експерт   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар