Дончев обеща: До седмица – ясно и конкретно решение за мерките! 

19 януари 2021 09:15   1852 прочита


Дончев обеща: До седмица – ясно и конкретно решение за мерките! 
 

 
"Никой не е казал какво ще се случи с мерките от началото на февруари. Това предстои да се случи в следващите седем дни. Очаквам да имаме решение още в началото на следващата седмица", обяви пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев. 

Според него никой не може да се ангажира с предварителна прогноза, защото това зависи строго от темповете на заболяването. 

"Има държави, които са прекарали повечето време от предишната година в тежък локдаун. Въпреки това броят на заразените там е голям. След затварянето хората се заразяват. Мерките трябва да се прилагат умно", настоя Дончев. 

"Държавата се опитва да помогне на бизнеса. Най-доброто, което можем да направим за тях е да позволим да упражняват бизнеса си", категоричен бе вицепремиерът. 

Дончев добави, че не би искал да се стига до това ресторантьорите да отворят заведенията си въпреки ограниченията. 


Ресторантьорите срещат властта: Ще паднат ли мерките и от кога? 

"Има мерки в защита на заетите, работниците и бизнеса. Няма мярка, която да гарантира приход на фирмата, като този при упражняването на реалния бизнес. Схемите за помощ, които бяха прилагани в началото на пандемията се радваха на много по-голям интерес от тези сега", обясни Дончев. 

Според него едно от обясненията за малкия брой фирми кандидатстващи за държавна подкрепа е факта, че някои от тях "са стъпили с единия крак" в сивия сектор. 

"Това води до един допълнителен уплах, че ще последват проверки от държавата. Нещо, което не сме мислили да предприемаме", отсече вицепремиерът. 


Още за: дончев   мерки     Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар