Доналд Тръмп разпореди САЩ да помогнат на Италия

11 април 2020 09:55   2926 прочита


Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди на представители на американската администрация да окажат помощ на Италия в борбата с коронавируса посредством доставка на медицинско оборудване, хуманитарна помощ и друга подкрепа, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. В разпореждане до няколко министри от правителството президентът разпореди редица мерки за подпомагане на Италия, в това число и американският военен персонал да е на разположение за осигуряване на телемедицински услуги, помагане в изграждането на полеви болници и транспортиране на доставки.

"Италианската република, един от нашите най-близки и най-стари съюзници, е опустошена от пандемията COVID-19, отнела вече над 18 000 живота там, довела голяма част от италианската здравна система до ръба на колапса и заплашваща да потопи италианската икономика в дълбоката рецесия", се казва в документа на Тръмп. Той разпорежда на министъра на търговията да насърчи американските доставчици да продават продукти, поискани от италианските власти с изключение на онези, които ще са нужни за овладяване на пандемията в САЩ.

В документа се казва, че държавният секретар, ръководителят на Агенцията за международна помощ и председателят на Вносно-износната банка на САЩ може да използват правомощията на разположение, за да подкрепят възстановяването на италианската икономика.

novini.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар