Доживотен затвор! Арестуваха 13 заради планирано отвличане на губернатора на Мичиган 

09 октомври 2020 07:18   3528 прочита


Американските власти задържаха 13 души по подозрения, че са планирали отвличането на губернатора на Мичигън Гретчен Уитмър. Демократката Уитмър смята, че арестуваните са повлияни от президента Доналд Тръмп, който от началото на Covid пандемията я напада заради строгите мерки срещу разпространението на заболяването в щата. 

Шестима от арестуваните могат да получат доживотен затвор. 


 
"Адам Фокс, Бари Крофт, Тай Гарбин, Кейлъб Франкс, Даниел Харис и Брендън Касерта са планирали да отвлекат губернатора от нейната ваканцоинна къща в западната част на Мичиган преди изборите през ноември", заяви прокурорът на Западен Мичиган Аднрю Бърдж. 

Другите седем задържани са част от крайнодясната бяла групировка "Уулврин Уочмен" и предполагемите им планове са още по-сериозни: 

"Арестуваните предполагаемо са се опитали да намерят домашните адреси на служители на закона, заплашвали са с насилие, целящо започване на гражданска война, планирали са и са тренирали за операция да нападнат сградата на щатската управа и да отвлекат нейни служители, включително губернатора", каза главният прокурор на Мичиган Дейна Несел. 

По-късно в свое изявление самата Гретчен Уитмър благодари на властите и разкритикува президентът Тръмп, който по време на предизборния дебат миналата седмица не пожела изрично да се отрече от бели расистки групировки. 


 
Уитмър често е критикувана от Тръмп, който през април написа в "Туитър" "Освободете Мичиган! " и така подкрепи протестиращите срещу строгите анти-ковид мерки, наложени от губернатора. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар