Доц. Чорбанов, БАН: Дори в Русия да са открили ефективна ваксина за коронавируса, не се знае дали е безвредна 

13 август 2020 08:08   2975 прочита


  

Не контактуваме с колеги от Русия. Там явно смятат, че както изстреляха първия човек в космоса, така трябва да да направят първата ваксина срещу COVID-19. Това заяви във „Вечерното шоу на Слави Трифонов” по 7/8 тв имунулогът доц. Андрей Чорбанов. 


Той коментира, че дори в Русия да са открили ваксина срещу коронавируса, която да е ефективна, трябва да мине много време за да се докаже, че тя е безвредна. 

Доц. Чорбанов коментира писмото на учени от БАН, които заявяват, че България е доведена до дъното. „Това, което е проблемът на науката у нас, е да се прави всичко по европейски стандарти”, каза той. Имунулогът обясни, че мотивация имат тези учени на БАН, които работят на световно ниво.

За съжаление, те набират финансиране предимно по проекти, които ги превръщат в администратори повече от учени. „Държавата трябва да стимулира учените да остават тук. Ние често срещаме публикации на чужди компании, в които разпознаваме български имена, не руски и сръбски. Те създават добро име на българската наука, но имат отношение само към чуждестранните институти, за които работят”. Кадър  телевизия "7/8 " 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар