До 500 лв. стигат разходите за подготовката на първокласник 

11 септември 2020 08:56   1540 прочита


До 500 лева могат да стигнат разходите за подготовката на първокласник тази година. Голямата сума се дължи и на епидемията от коронавирус. 


Родителите на голяма част от първокласниците вече са купили най-важните неща, сред които раница, тетрадки и пособия за писане, пише Novini. bg. 

Тази година обаче ще бъде по-различна, тъй като те ще трябва да купуват маски и дезинфектанти. Пазарът започва с най-важното - раницата. Следва покупката на всичко задължително за писане и рисуване. Ред е на тетрадките – общо 11 броя за математика, български език и родинознание. Разходите може да набъбнат с поне още 50 лева само за първите месеци заради маските и дезинфектантите. 

Заради допълнителните разходи тази година директорът на 107-о училище Данко Калапиш е измислил вариант да спести някой лев на родителите. 

„Поетапно намаляваме помагалата, които да се закупят. Ограничили сме най-много до едно помагало на предмет“, обясни той пред БТВ. И още един жест от училището - при нужда ще дават допълнителни, безплатни маски на децата. 

Според националната статистика над 60 000 деца, родени през 2013 г., ще прекрачат прага на училището на 15 септември 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар