Днес служители от МВР протестират пред Народното събрание 

29 ноември 2020 08:23   3 коментара   3441 прочита


Техните искания остават неизпълнени. Ето за какво настояват служителите от МВР: 

Полицаите излизат на втори национален протест в неделя. Служителите на реда ще се съберат пред Народното събрание, тъй като искането им за увеличение на заплатите с 30% не беше удовлетворено. 

На 25 ноември депутатите одобриха ръста на възнагражденията в системата на МВР. От 1 януари 2021 г. заплатите на полицаи и пожарникари ще нараснат с 15%, реши парламентарното мнозинство, одобрявайки окончателните текстове за парите в МВР в проектозакона за държавния бюджет за догодина. 

За да покрият разходите по увеличение на заплатите, по бюджета на МВР ще постъпят допълнително 77, 5 млн. лева. От най-големия синдикат във вътрешното министерство продължават да са недоволни от повишението, като настояват то да бъде с 30%, каквото се предвижда в някои звена на държавната администрация. 

От допълнителните средства в МВР 47. 6 млн. лв. ще са за противодействие престъпността и опазване обществения ред, други 10. 9 млн. лв. за защита на границите, а допълнителни 13. 2 млн. лв. се заделят за пожарна безопасност. За развитието на системата на вътрешното министерство сумата се увеличава с 5. 6 млн. лв. 

3 коментара
29 Ноември 2020 08:51 | Иван
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А когато хората протестираха (и заради вас и вашите деца), тогава те бяха лумпени и ги биехте. Мутри в униформи.


29 Ноември 2020 09:12 | Aleks
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Протестират, защото трябва всяка вечер да се занимават с такива изроди като тебе, Иване, които се напиват и се бият помежду си или налитат на жените и родителите си!! Затова протестират!! По-добре заплатите на полицаи и пожарникари да се вдигнат, отколкото на политици, ТЪПАКО!!


29 Ноември 2020 20:12 | До горния олигофрен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти си тотално деградирал примат, взимай си редовно хапчетата, бе идиот. Тъпак е баща ти, вместо да се изпразни на някоя трънка е създал такъв ДЕБИЛ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар