Днес и утре ще бъдат националните кръгове на олимпиадите  

27 май 2020 08:00   1397 прочита


 

При засилени мерки за дистанция и дезинфекция днес и утре ще се проведат националните кръгове на олимпиадите, които бяха отложени заради коронавируса, съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

От 8 часа днес ще се проведе националният кръг на олимпиадите по „Математика“, „Химия и опазване на околната среда“, „География и икономика“, „Астрономия“, „Философия“, „Информационни технологии“, английски, руски, испански и италиански език. Олимпиадите по немски и френски език ще започнат по-късно през деня - в 14 часа. 

Също от 8 часа, но утре, ще бъдат олимпиадите по „Български език и литература“, „Математическа лингвистика“, “Физика“ и „Информатика“, „Знам и мога“, „Гражданско образование“ и „Техническо чертане“, а от 14 часа - по „История и цивилизации“ и „Биология и здравно образование“. 

Олимпиадите ще се провеждат при засилени мерки за дистанция и дезинфекция, залите ще се проветряват, в сградите няма да се допускат лица с проява на остри заразни заболявания. Преди началото на състезанията директориите ще инструктират учениците да спазват изискванията за лична хигиена. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар