Джипове отново налазиха Рила

07 октомври 2020 06:41   1740 прочита


Джипове отново налазиха Рила 
 

 
Джиповете пак са в парк Рила. Туристи са заснели през уикенда високо в планината, точно до хижа "Рилски езера", за пореден път как джипове возят туристи. 

Очевидно нито полицейските акции, нито намесата на жандармерия и всякакви други органи не спират шофьорите от нерегламентираните превози. 

"В понеделник следобед гражданин е подал сигнал и се е свързал с инспектора на парковия участък. Действието се случва в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системен. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирването на собственика", обясни пред Нова тв директорът на НП "Рила" Красимир Андонов. 

Той разкри, че въпросният нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз. 

"Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват, а тези шофьори се възползват от това. Вече доста време е създадена организация, заедно с полицията, за да се ограничи достъпът на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случай, като този", каза още Андонов. 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар