Депутатите закриват сезона

27 юли 2018 09:37   2275 прочита
Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков


Снимка: Ладислав Цветков

Семейният скандал в "Обединени патриоти" ще се превърне в част от парламентарния контрол

Днес е последното заседание на парламента за този сезон – депутатите излизат в едномесечна ваканция. Преди това обаче ще приключат със законодателната си програма и парламентарния контрол.

Въпрос към вицепремиера Валери Симеонов ще зададе шефът на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров. Двамата са в обтегнати коалиционни отношения през последните дни.

Стигна се даже до твърдения, че съпартиецът на Симеонов в НФСБ – Валентин Касабов, е бутнал лидера на „Атака” при скандал в стаята на националистическото обединение.

Първото заседание на парламента след ваканцията ще бъде извънредно във вторник, 4 септември, тъй като след това идват почивни дни около деня на Съединението.

Равносметката на народните представители

Тома Биков от ГЕРБ коментира в студиото на "Тази сутрин", че поначало парламентът е по-емоционално място и е нормално идеите да се сблъскват. По думите му вчерашната подкрепа за ветото на президента върху Закона за приватизацията е показала, че ГЕРБ не работи в полза на никого и целта е била да се прекъснат съмненията в обществото.

Депутатът Крум Зарков от БСП подчерта, че Законът за приватизацията е имал всички белези на лобизъм. Според него БСП многократно са заявили, че този закон обслужва интересите на крупни бизнесмени и дори председателят на Икономическата комисия Петър Кънев не е успял да спре предложенията.

Искрен Веселинов от „Обединени патриоти” също заяви, че никой от тяхната партия не е подкрепил този закон, но и според него не може категорично да се каже, че е имало лобизъм. Той допълни, че текстовете може да се интерпретират различно, което води до такива неясноти.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид обясни, че ДПС е абсолютно против тази коалиция и са го заявили още в първия ден от управлението. Той е категоричен, че от движението са опозиция в този парламент, а ежедневните скандали са доказателство за това, че мнозинството е вредно и ненужно на България.

Хамид уточни, че програмата на ДПС на 90% съвпада с този на ГЕРБ и е нормално партията да подкрепя законопроектите, които удовлетворяват идеите им.

Елена Аксиева от „Воля” коментира, че такова поведение е недопустимо от хора на такива високи длъжности. Тя заяви, че формацията на Веселин Марешки подкрепя народа и се дистанцират от статуквото на останалите партии.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар