Депутатите "вързаха" автобусите с НАП, билетчето отива в миналото

19 май 2012 00:10   1691 прочита

Отпечатаните или написаните на ръка автобусни билети остават в миналото. Те ще трябва да се издават само от фискални устройства, решиха депутатите с приети на първо четене промени в Закона за автомобилните превози. Целта е да се свържат автобусите с НАП и да се сложи край на порочната практика да се отклоняват средства от оборотите на транспортните фирми, така че да се стигне до по-малко данъчно облагане.

Според народните представители промяната се очаква да засили контрола върху дейността на превозвачите по градските, междуселищните и международните линии. Така ще се създаде и единен режим за всички фирми в сектора и ще се премахнат съществуващите различия.

Законовото допълнение обаче не засяга действащия режим при превоз на пътници да се използват карти за пътуване, отпечатвани по досегашния ред.

От “Атака” посочиха, че ще подкрепят законопроекта. Социалистите обаче го определиха като "недоработен" и пълен с лобистки текстове, поради което са "против" промените. Според редица червени депутати новите допълнения облагодетелстват големите фирми и създават проблеми на малките, които се борят за мястото си в сектора.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар