Депутатите обсъждат ветото на Румен Радев върху текстове от Закона за ДДС   

03 декември 2020 08:19   1691 прочита


  

Депутатите ще обсъждат днес в парламента поредното вето върху Закон, наложено от президента на Република България Румен Радев. 

Народните представители ще обсъдят ветото на Радев върху текстове от Закона за ДДС. Държавният глава наложи вето на поправката в Закона за потребителските кредити. 

Според нея разходите, които потребителят плаща при неизпълнение на задълженията си по бърз кредит, могат да достигнат до двойния размер на главницата. 

Според Радев новите предложения са недопустими в една правова държава с разделение на властите. Той добавя още, че текстовете ограничават правото на защита и достъпа на гражданите до съд. 

Спорните текстове обаче, с които при просрочие главницата при бърз кредит може да са удвои, бяха отменени с окончателното приемане на бюджета за следващата година. Това стана с поправка, направена от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Идеята за двойната неустойка на бързите кредите дойде от независимия Спас Панчев. Тя също бе направена през Закона за ДДС. Това даде повод на депутата от БСП Крум Зарков да обвини мнозинството в създаването на правен хаос, пише dnes. bg. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар